Pavle Vuisić

Pavle Vuisić rođen je 10.jula 1926.godine u Beogradu. Pravo prezime bilo mu je Vujisić ali potpisivao se kao Vuisić jer nije voleo slovo J. Maštao je da završi prava ali ga je život poveo na drugu stranu i postao je glumac koji nikada nije završio glumačku akademiju.

Nije poštovao glumu  i bio je boem koji je voleo Savu na kojoj je provodio najveći deo svog vremena. Kod Ade Cingalije je imao svoj splav i čamac gde je provodio vreme daleko od javnosti sa svojom ženom Mirjanom Vuisić.

Nikada nije izgovarao tekst kako je napisan i svoj rad naplaćivao je odmah. Izbegavao je primanja nagrada i nije hteo da ih uzme jer nije imao visoko mišljenje o profesiji kojom se bavio.

Snimio je veliki broj fimova i televizijskih serija a u svakoj je ostavio svoj posebni pečat. Nadimak Paja mu je ostao zbog serije „Kamiondžije“ u kojem je glumio sa Miodragom Petrovićem Čkaljom.

Preminuo je 1.oktobra 1988.godine u Beogradu.

 

lara17

Next Post

Kip Slobode

Суб окт 8 , 2016
Kip slobode (Statue of Liberty) je spomenik u Sjedinjenim Američkim Državama ikona Njujorka na reci Hadson. Izrađen u Parizu i jedan o konstruktora je bio Gistav Ajfel (projektant Ajfelove kule) a bio je poklon Francuske kojim je obeležena stogodišnjica nezavisnosti SAD-a 1886. godine. Gotova skulptura je predata američkoj ambasadi i bila […]

Ako ste propustili